Specialmontage

Att använda solenergi i stilfull arkitektur har aldrig varit enklare

Det kan vara svårt att hitta arkitektoniskt tilltalande installationer som kan integreras med fastigheter. ExoTech har lång erfarenhet inom speciallösningar inom solenergi och har tillsammans med branschens bästa montagespecialister tagit fram montagesystem för alla sorters installationer. Flera av ExoTechs anläggningen har prisbelönats med just motiveringar som "En arkitektoniskt väl integrerad solcellsanläggning".

Takintegration

Takintegration låter dig inte bara spara på takpannor, utan skapar också estetiskt tilltalande anläggningar. Solfångarna eller solcellerna är i en takintegrerad installation en del av taket, vilket ger ett stilfullt och diskret utseende.

Bilder

Mellanhedsskolan - Solceller som solskyddMellanhedsskolan - Solceller som solskydd

Referenser

Borgvalla äldreboende - Takintegrerade solfångare
Skummeslövs Kyrka - Takintegrerade solceller

Solskydd

Det är viktigt att finna flera funktioner med en installation, som i detta fall solavskärmning vilket ger ett ett minskat kylbehov i lokalerna, samtidigt som solel produceras. Solcellsinstallationen på Mellanhedsskolan har varit en mycket kostandseffektiv anläggning då merkostnaden jämfört med en konventionell solavskärmning är låg. Storleken på solcellerna kan anpassas och specialbeställas efter anläggningens behov och utseende.

Bilder

Mellanhedsskolan - Solceller som solskyddMellanhedsskolan - Solceller som solskyddMellanhedsskolan - Solceller som solskydd

Referenser

Mellanhedsskolan, Malmö - Solceller som solskydd
Kajplats 305, Malmö - Solceller som solskydd

Väggmontage

Att solfångare och solceller måste lutas mot solen är en vanlig missuppfattning. Många gånger kam man göra en mycket mer estetisk lösning genom att sätta upp solfångarna på en fasad eller liknande. ExoTech har utfört väggmontage av både solceller och solfångare, med mycket lyckade resultat.

Bilder

Tekniska Museet har en fasad med väggmonterade solceller Tekniska Museet har en fasad med väggmonterade solceller Väggmonterade solfångare på Sisimiut, Grönland Väggmonterade vakuumrörsolfångare på Vasahallen

Referenser

Tekniska Museet, Malmö - Väggmonterade solceller
Sisimiut, Grönland - Väggmonterade solfångare
Vasahallen, Hedemora - Väggmonterade vakuumrörsolfångare

Kontakta ExoTech

Anmäl ditt intresse genom att kontakta oss på ExoTech via e-post eller telefon.

Kontakt

© ExoTech AB  | Org.nr 556733-6598  |  Tel +46 (0)431-789 90  |  solen(at)exotech.se