Solvärme

Solvärme

Solvärme är en helt förnybar energikälla som aldrig kommer att ta slut. Tro det eller ej, men Sverige har tillräckligt med soltimmar och solstyrka för att kunna sänka ditt värmebehov betydligt. Därmed är du ett steg på vägen mot oberoende beträffande värmeförsörjning.

Effektivast blir solvärme i ett så kallat kombisystem då den kombineras med andra värmesystem, till exempel pellets, olja, gas eller el. Solvärme kan även användas till att endast värma ditt tappvatten, i detta fall kallas det tappvarmvattensystem. Ett solvärmesystem består av i huvudsak tre komponenter, solfångare, ackumulatortank och drivenhet.

Ett solvärme-system kan kraftigt sänka ditt behov av köpt energi. Solvärme kan täcka upp till 70% av värmebehovet hos en normalfamilj. Redan efter 20 år har du en genomsnittlig fast värmekostnad på 50-60 öre/kWh. Solvärmetekniken är ensam om att kunna säkra ett så lågt fast pris.

ExoTechs system för solvärme är ihopsatta av marknadens mest kvalitativa produkter. Solvärme-produkterna i systemet är anpassade till varandra och ger därför bästa möjliga resultat. ExoTechs system för solvärme är beprövade och standardiserade. Detta ger effektiva system som är enkla att installera.

 

Mer information

Svensk solenergi - Om Solvärme

Referenser

Sisimiut, Grönland
Borgvalla
Båstad Camping

Se fler referenser

Kontakta ExoTech

Anmäl ditt intresse genom att kontakta oss på ExoTech via e-post eller telefon.

Kontakt

© ExoTech AB  | Org.nr 556733-6598  |  Tel +46 (0)431-789 90  |  solen(at)exotech.se